Runkopalvelut, syventävä elintarvikehygieniakoulutus

Keittiöiden puhtaus on osa ammattitaitoa ja yksi omavalvonnan peruspilareista. Tässä koulutuksessa käydään läpi kattavasti elintarvikehygienian perusteet ja myös hygieniapassitestissä osattavat aihealueet. 

 Koulutus koostuu neljästä osiosta:

Osa 1. Lainsäädäntö, elintarvikelaki, mikrobiologia ja elintarvikkeiden riski- ja vaaratekijät

Osa  2. Elintarvikkeiden riskit ja ruokamyrkytykset

Osa 3. Hygieeniset työtavat, työntekijöiden henkilökohtainen hygienia ja puhtaanapito

Osa 4. Keittiöiden omavalvontavelvoite ja omavalvonnan toteutus osastoilla

Koulutusmateriaalissa käsitellään asioita, jotka pitää osata elintarvikehygieniapassitestissä. Koulutusmateriaalin lopussa on linkki Ruokaviraston hygieniaosaamisen mallitestiin. Syventävä elintarvikehygieniakoulutus tukee myös keittiöissä paikan päällä järjestettäviä pesuaine- ja siivousvälinetoimittajien järjestämiä koulutuksia.


Antoisia koulutushetkiä toivottaen! Heini