Registreringsalternativ
Runkopalvelut, syventävä elintarvikehygieniakoulutus
Keittiöiden puhtaus on osa
ammattitaitoa ja yksi omavalvonnan peruspilareista. Tässä koulutuksessa käydään läpi kattavasti elintarvikehygienian perusteet ja myös hygieniapassitestissä osattavat aihealueet.
Koulutus koostuu neljästä osiosta:
Osa 1. Lainsäädäntö, elintarvikelaki, mikrobiologia ja elintarvikkeiden riski- ja vaaratekijät
Osa 2. Elintarvikkeiden riskit ja ruokamyrkytykset
Osa 3. Hygieeniset työtavat, työntekijöiden henkilökohtainen hygienia ja puhtaanapito
Osa 4. Keittiöiden omavalvontavelvoite ja omavalvonnan toteutus osastoilla
Koulutusmateriaalissa käsitellään asioita, jotka pitää osata elintarvikehygieniapassitestissä. Koulutusmateriaalin lopussa on linkki Ruokaviraston hygieniaosaamisen mallitestiin. Syventävä elintarvikehygieniakoulutus tukee myös keittiöissä paikan päällä järjestettäviä pesuaine- ja siivousvälinetoimittajien järjestämiä koulutuksia.
Antoisia koulutushetkiä toivottaen! Heini